Domov Novičke Stanje prijav za vpis v srednje šole

Stanje prijav za vpis v srednje šole

Znani so prvi podatki o stanju prijav za vpis v srednjo šolo na dan 27.5.2021.

Posamično po srednjih šolah si lahko ogledate stanje v PDFju: INFORMACIJA o stanju prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 21/22.

Pri vsakem programu si lahko ogledate koliko je vpisnih mest in koliko učencev se je prijavilo na posamično šolo.  Lani je bilo na voljo 23.644 prostih mest, na katera se je prijavilo 19.799 učencev. Največ se jih je prijavilo na programe srednjega strokovnega izobraževanja – kar 8,337 – 39 %, kar je več kot lansko leto. Presežek prijav je bil predvsem na gimnazijah (7,088 se vas je prijavilo na gimnazije – 30 % vseh prijavljenih, kar je več kot lansko leto) ter na določenih strokovnih programih.

Vsi, ki se boste premislili, lahko prenesete prijavnico najkasneje do 16. junija 2021, če menite, da si boste na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Pred prenosom se posvetujte s starši in svetovalnimi delavci na osnovni ali srednji šoli.

Omejitve vpisa bo ministrstvo objavilo na spletni strani že 27. junija 2021. Spremljajte pa tudi spletno stran ministrstva, kjer bodo dnevno objavljali stanje prijav -> klilnite na stanje prijav na današnji dan.

Prejšnji članekRazglednice iz prihodnosti
Naslednji članekTop 9 zanimivosti o filmu

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

495OboževalcevVšečkaj