Znani so prvi podatki o stanju prijav za vpis v srednjo šolo na dan 8.4.2019.

Posamično po srednjih šolah si lahko ogledate stanje v PDFju: INFORMACIJA o stanju prijav za vpis v srednje šole za šolsko leto 2019/20.

Pri vsakem programu si lahko ogledate koliko je vpisnih mest in koliko učencev se je prijavilo na posamično šolo.  Lani je bilo na voljo 23.644 prostih mest, na katera se je prijavilo 19.799 učencev. Največ se jih je prijavilo na programe srednjega strokovnega izobraževanja – kar 8,337 – 39 %, kar je več kot lansko leto. Presežek prijav je bil predvsem na gimnazijah (7,088 se vas je prijavilo na gimnazije – 30 % vseh prijavljenih, kar je več kot lansko leto) ter na določenih strokovnih programih.

Vsi, ki se boste premislili, lahko prenesete prijavnico najkasneje do 23. aprila 2019, če menite, da si boste na ta način zanesljiveje zagotovili vpis v srednjo šolo. Pred prenosom se posvetujte s starši in svetovalnimi delavci na osnovni ali srednji šoli.

Omejitve vpisa bo ministrstvo objavilo na spletni strani že 29. maja 2019. Spremljajte pa tudi spletno stran ministrstva, kjer bodo dnevno objavljali stanje prijav -> klilnite na stanje prijav na današnji dan.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR