Domov Nasveti za učenje VIDEO: Plonkanje?

VIDEO: Plonkanje?

Najbolj znane metode so metode gledanja, uporaba rokavov, svinčnikov, radirk, robčkov, slovarjev, knjig, kalkulatorjev, MP3-jev, mize, dekleta – uporaba spodnje strani krila, metoda puščanje zapiskov v odprti torbi, metoda s pošiljanjem sms-ov in odgovorov kolegov, metoda uporabe WC-ja, kjer že prej skriješ zapiske, metode komunikacije s sošolci, kjer si dajate dogovorjene signale.

Včasih je treba pomisliti – čeprav je plonkanje včasih zabavno in nam požene adrenalin požilah, bi se v vsem tem času, porabljenim za ustvarjanje “plonkarskega materiala”, lahko tisto snov že trikrat naučil.

Se ti je že zgodilo, da si imel že vse pripravljeno za plonkanje, potem pa ti je skrb kako vzeti ven plonkič, kako plonkati, kako ga dati nazaj in ves ta čas opazovati še, če profesor ne gleda, vzela toliko časa, da bi bilo lažje, če bi se tega podatka poskusil spomniti?

Vzemi si manjši list papirja ter zapiši pomembne podatke ali tiste, ki si jih ne moreš zapomniti. Tako imaš v pregledni obliki napisano vse, kar si želiš preplonkati na testu. Večkrat pojdi skozi plonkič in potem se zelo rado zgodi, da kar naenkrat čutiš, da boš bolj uspešen in neobremenjen na testu, če ga putiš doma. Poskusi!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Za maturante: Prelistajte novo izdajo Fax Vpisnika 2021

0
Kliknite na sliko naslovnice Fax Vpisnika 2021 in prelistajte novo izdajo.

Mobilnost ni mus, pomaga pa

Štipendije za študente

Štipendije za študente