Ukvarjanje s plesom je primerno za vsakogar. Če se želite učenja plesa lotiti resno, je najboljša rešitev, da se vpišete v plesni klub. Tam vas bodo profesionalni plesalci naučili pravilnega izvajanja ter treniranja plesnih figur.  Plesalci se običajno enkrat ali dvakrat tedensko zberejo v klubu, kjer se najprej pravilno ogrejejo, nato se naučijo kakšno novo plesno figuro, ki jo dodajo svoji koreografiji. V drugem delu treninga pa ponovijo še vse preostale plese. V bolj profesionalnih plesnih klubih vas bodo poleg tega naučili natančno in pravilno izvajati plesne figure, kar pa zahteva tudi razvoj vaših gibalnih sposobnosti, izboljšali boste koordinacijo in pridobili moč, gibljivost ter ravnotežje. Na povprečnem treningu, ki traja devetdeset minut, se približno eno uro pleše. Zato je plesni trening oblika intenzivne rekreacije, hkrati pa tudi dobrodošla sprostitev od vsakodnevnih skrbi in obveznosti.

Kaj se dogaja med plesom?

Med plesnimi treningi se nam poveča srčni utrip in krvni tlak, naše telo pa se po nekaj tednih ponavljajočih se obremenitev na to stanje privadi. Tako se v primeru stresnih obdobij (ko se pojavljajo enaki telesni znaki kot med fizično aktivnostjo) telo odzove bolj mirno, saj je na njih dobro pripravljeno. Ples ima pozitiven učinek na srce in ožilje, z njim pa krepimo tudi imunski sistem.  Pri tej telesni aktivnosti se iz telesa izločajo škodljive snovi, kar razstruplja organizem in pripomore k izgorevanju maščob. Zaradi raznolikosti ter intenzivnosti plesnih gibov pa tudi mišice postajajo močnejše in bolj prožne, kar pozitivno vpliva na naš zunanji videz. Poleg mišične mase se tako poveča tudi naša samozavest in zaupanje vase.

Ples daje psihično moč

Že med samim plesom ljudje zaradi preusmeritve pozornosti na pravilne gibe, poslušanje prijetne glasbe in uživanje ob gibanju telesa pozabimo na vsakdanje težave in si spočijemo od  neprestanih skrbi. Po končani vadbi se tako kot pri katerikoli drugi fizični aktivnosti v telesu  sproščajo endorfini, hormoni sreče, ki pripomorejo k občutku mirnosti in zadovoljstva, v nekaterih primerih pa tudi evforije. Ples sprošča naše živce in krepi pretok krvi do možganov ter tako spodbuja  njihovo aktivnost, kar nam omogoča, da vsakdanje obveznosti opravimo hitreje in lažje.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR