Spremembe vpisa na fakultete
Spremembe vpisa na fakultete

Prva velika sprememba prinaša novost glede vpisnih rokov. Tretji vpisni rok ni več možen.
Prijava bo tako možna le v prvem (do 3. marca) in drugem (od 22. do 29. avgusta).

Druga velika sprememba je, da se lahko v drugem roku prijavite tudi vsi tisti, ki ste se prijavili v prvem roku, vendar se na študijski program, kamor ste bili sprejeti, niste vpisali, ali pa ste se vpisali in ste se izpisali do 18.8.2017.

Tretja sprememba je sprememba poimenovanja. Namreč preneha se uporaba termina “merilih za prehode”, ki se zamenja s terminom “v višji letnik”. To velja za že vpisane študente, ki se želijo prepisati med letom, in sicer v višji letnik.

Ostale novejše spremembe pa ostajajo enake. Fakultete lahko razpišejo sprejemne izpite samo v prvem krogu, v drugem roku, tako kot sedaj, pa le če želijo (ponekod sprejemnih izpitov v drugem roku sploh ne bo). Prijavo za vpis lahko oddate tudi osebno.

Razpis za vpis v študijske programe 2018/19 lahko najdete na spletni strani eVŠ >>

KOMENTARJI

  1. Zdravo, mene pa zanima nekaj glede tega, da ti država financira samo en študij na dodiplomcu in enega na podiplomcu. Fant je namrec zaključil 2. stopnjo in se sedaj redno ne more nikamor več vpisat. Pa me zanima, kako druga fakulteta (npr. ekonomska 2.stopnja) sploh ve, da je že zaključil neko drugo fakulteto z isto stopnjo? Je možno, da če pač vpiše redni študij, da ga vseeno sprejmejo redno, torej brez šolnine?
    Lepooo vas prosim za čimprejšnji odgovor!

    • Pozdravljena!

      Res je, država financira dokončanje študija le na vsaki stopnji. Vpis na redni študij ni več mogoč, sploh sedaj, s skupno evidenco eVS, kjer so vidni vsi vpisi posameznega študenta. Tako da bi ga zagotovo zavrnili v postopku prijave. Vpiše se lahko na dodiplomski študij kot diplomant, vendar je tudi ta študij zadnjih nekaj let plačljiv.

PUSTITE KOMENTAR