A-linija: je obleka oz. krilo v obliki črke A, in sicer je obleka ožja proti vrhu in se nato proti dnu razširi. Take obleke pristajajo dekletom s širšimi boki in zadnjicami, saj jih prijetno zakrije, a vseeno deluje ženstveno.

Androgeno: termin, ki je v zadnjem času preplavil modni svet. To je videz, kjer ni jasno, kakšnega spola je oseba. Ženske pri tem nosijo predvsem ravne kroje, ki ne poudarijo ženske silhuete.

Bootleg, bootcut: izraz, ki ga najdemo pri hlačah in ponazarja oprijet kroj do kolen, ki se nato toliko razširi, da se lahko pod njih obujejo škornji, ali drugače hlače na zvonec.

Color blocking: je trend kombiniranja barv, ki se v prvi vrsti igra z močnimi, živimi barvami oblek in skuša kombinirati čim bolj nasprotujoče si tone.

Culottes: bistveno pri teh vrstah hlač je, da ne glede na dolžino, spominjajo na krilo. So zelo široke in iz lahkega materiala in tako se jih na daleč hitro zamenja za krilo. Obstaja še nekaj podobnega – skort, kjer je na sprednjem delu blago čez hlačnice in prav tako spominja na krilo.

Clutch bag, envelope bag: kot je že iz imena razbrati, je to majhna torbica v obliki pisemske ovojnice. Običajno je pravokotne oblike, nima ročaja in se zapenja z enim poklopcem.

Dekonstrukcija: v modi to ne pomeni nič drugega kot neke vrste recikliranje. Obleka se razreže na najrazličnejše dele in se nato sestavi v nekaj novega. Deluje zelo grobo in nedokončano.

Haremke, hammerke: vrsta ohlapnih hlač, ki imajo spuščen korak in se spodaj zopet zožijo, obstajajo v različnih dolžinah, materialih in oblikah.

Jeggins: podobno kot leggins, le da te imitirajo jeans hlače. Nekatere so jim celo tako zelo podobne, da imajo zadrgo in žepe, druge le elastiko.

Jumpsuit, overall, kombinezon: mnogo imen za eno oblačilo. Kombinezon je enodelno oblačilo, ki ga lahko najdete v vseh dolžinah, z ali brez rokavov ipd. Običajno se od pasu gor zapenja z gumbi ali zadrgo, obstajajo pa tudi taki z odprtim hrbtom.

LBD, little black dress, mala črna obleka: obvezen kos v vsaki omari je mala črna obleka.

Sleek look: nov trend na področju frizur, ki predpisuje zelo gladke in svetleče lase. Četudi delujejo tako lasje bolj urejeni, je treba vložiti veliko časa in truda, da se doseže učinek.

Vintage: priljubljen videz, ki na novo izumlja modne kose iz 1920 pa vse tja do 1970. Tako so zopet uporabna oblačila starih babic in dedkov, denarnica pa ne trpi pri tem.

Vir: http://fashionfinder.asos.com, angleški modni blogi.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR