O pričeski začnite razmišljati že med nakupovanjem obleke. Lidijo Ficko iz frizerskega salona Lidija, pravi, da speti lasje po navadi odražajo večjo eleganco, medtem ko s spuščenimi lasmi dosegamo bolj naraven, sproščen videz. Najnovejša moda na področju dodatkov za lase je nakit za lase. Gre za raznovrstne kristalčke na dolgi ali krajši nitki, ki se vpnejo v lase. Seveda ne smemo pozabiti na ostale dodatke, kot so špangice, rožice, traki in obroči. Tudi lasni podaljški so še vedno priljubljen lasni dodatek, saj si mnoge ženske želijo daljših in gostejših las. Pričesko lahko popestrite z barvnimi prameni ali spreji za lase, ki se pri prvem pranju sperejo.

Če se boste odločile, da si boste pričesko oblikovale same, izbirajte med tistimi, ki ne zahtevajo pretiranega frizerskega tehničnega znanja. Lidija Ficko priporoča fige, čope, kite, zvitke, pa tudi prosto padajoče lase, vendar morajo biti ti negovani in postriženi primerno obliki glave. Za ideje in prikaze, kako se kakšna frizura naredi, priporočamo, da pobrskate po internetu. Nekaj strani, kjer boste našle ideje in navodila za pričeske, ki si jih lahko naredite same:

http://pinterest.com/keelgirl1/how-to-hairstyles

www.howtohairgirl.com

www.ebeautyblog.com/2008/05/cute-sidebun-hairstyle-in-under-10.html

http://notanotherbadhairday.tumblr.com

Frizure se morajo obvezno skladati s stilom oblačenja! Pomembno je, da se s pričesko počutite samozavestni. Vse tiste, ki si boste pred maturantskim plesom barvale lase, pa imejte v mislih to, da barva ne bo drastično drugačna.

Če se požvižgate na modne smernice, kljub temu pa želite urejen videz, upoštevajte stilsko usklajenost tako frizure kot tudi obleke, čevljev, nakita in ličenja, kar v osnovi pomeni, da je potrebno paziti na ujemanje barv in stila vsega naštetega. »Moda trenutno dovoljuje veliko,« pravi Kristijan Petek, a hkrati opozarja, da moramo zato vendarle paziti, da ne bomo v frizuro vnesli preveč detajlov naenkrat – tako na primer pri speti pričeski nikoli ne smemo izbrati več efektov naenkrat, kot so recimo »twist«, »krep« ali »chignon« efekt.

… in za fante

Ga. Lidija opozarja na zadnjo modo frizur za moške, in sicer gre za nekoliko daljše lase, s katerimi se doseže eleganca ali nekoliko bolj surov, razmršen stil. V zadnjem času so popularni padajoči, resasto postriženi lasje. »Fantje naj glede na zadnje modne trende izbirajo med frizurami, ki se prilegajo obrazu. Prav tako je še vedno dovoljeno fiksiranje z gelom ali voskom,« dodaja Monika, Kristijan pa jim priporoča »podstriženi efekt (undercut) ter mat in surov videz.«

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR