Šolske potrebščine
Šolske potrebščine

Šolske knjige in ostale šolske potrebščine

Do šolskih knjig lahko ceneje prideš z nakupom rabljenih knjig na različnih organiziranih, lokalnih sejmih, sejmih v okviru svoje šole ali pa jih kupiš od višjih letnikov. Najbolj prepoznaven sejem rabljenih učbenikov se bo zgodil v začetku septembra v predverju ljubljanskih Križank, kjer boste lahko prodajali in razstavljali učbenike, obenem pa bo potekal še pester umetniški program.

Tudi v BTC CITY Ljubljana bo v začetku septembra potekal sejem rabljenih učbenikov za osnovne in srednje šole. V ta namen bo na Trgu mladih na voljo 50 brezplačnih stojnic, ki bodo namenjene vsem, ki bodo želeli prodati stare in zaslužiti za nove učbenike. Dobra novica je tudi, da veliko knjigarn ponuja do 30 % znižanja v zadnjem tednu pred začetkom šolskega leta, tako lahko kupite zvezke, kulije, svinčnike, tempere, voščenke, ravnila, copate, skratka vse potrebno za šolsko leto po še ugodnejših cenah.

Nekatere knjige in učbenike pa lahko dobiš tudi čisto zastonj! Na spletni strani bolha.com in podarimo.si ter po Facebook skupinah, si lahko ogledaš ponudbo brezplačnih šolskih potrebščin. Dobro je preveriti le aktualne učbeniške kataloge, da bodo vse knjige prave! Nakup rabljenih knjig je prijazen tudi do okolja, saj tako porabimo manj papirja, kar je še dodaten plus.

Šolske torbe

Glavni namen šolske torbe je, da nam olajša prenašanje šolskih potrebščin do šole in nazaj, zato mora biti prave velikosti, znati pa jo moramo tudi pravilno nositi. Tudi torbe so ponavadi v prvih tednih pouka znižane, zato se splača vztrajati pri stari torbi in biti še kakšen dan dlje na preži za novimi. Če pa ti ni tako pomembno, da je torba nova, lahko prav tako kupiš rabljeno ali pa, še bolje, osvežiš svojo lanskoletno torbo z raznimi naštitki, bleščicami in kovnicami.

Mladinska knjiga pa vsako leto organizira humanitarno akcijo, kjer v knjigarnah in papirnicah v vseh večjih slovenskih mestih zbirajo rabljene šolske torbe, ki jih kasneje podarijo 17. regijskim centrom Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki jih razdelijo tistim, ki si šolske torbe ne morejo privoščiti. Vsi tisti, ki boste oddali svojo staro torbo in ob tej priložnosti kupili novo, pa priznajo 20 % popust. Če torej razmišljate o novo torbi, doma pa imate še kakšno ohranjeno staro, jo podarite naprej!

Kotiček za učenje

Učenje je prijetnejše, če imamo prav zato namenjen kotiček. Staro pisalno mizo lahko spremenimo v “novo” z barvami ter nanjo postavimo lonček za kulije, na katerega lahko prilepimo školjke, kamenčke ali kaj drugega, kar nas bo še dolgo spominjalo na poletje.

PUSTITE KOMENTAR