Franc in Marija … oba seveda … Novak

Po trenutnih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je najpogostejše moško ime Franc, najpogostejše žensko ime pa še vedno Marija, med priimki pa prevladuje Novak, ki ga nosi kar 11.073 oseb v Sloveniji! Najpogostejša kombinacija imena in priimka za moške je: Horvat Jožef, najpogostejša kombinacija za ženske pa je Novak Marija.

Nekateri imajo dve imeni 

V tujini sta dve imeni nekja popolnoma običajnega, v Sloveniji pa to ni tako razširjeno, je pa nekaj kombinacij, ki se vseeno pojavijo. Med fantovskimi imeni je to kombinacija Žan Luka, tako je ime 145 fantom v Sloveniji, med dekleti pa je to kombinacija Ana Marija, ki je zelo popularna, saj jo ima kar 1.145 deklet!

Redkejša imena

Med redkejša imena v Sloveniji štejemo tista, ki se pojavijo od petkrat do štirinajstkrat. Naj jih naštejemo le nekaj: Alexei, Aisha, Ajiše, Bart, Betty, Csaba, Cindy, Džan, Dada, Jenny …

Najpogostejša in redekejša imena rojenih v letu 2016

V letu 2016 so starši fante največkrat poimenovali Luka, Filip in Jakob, dekleta pa Zala, Eva in Ema. Med najredkejšimi imeni za novorojenčke v 2016 pa so bila Adel, Adrijan, Ahmed, Ajnur, Alexander, Anuar, Arijan, Drejc, Ensar, Gaj za fante in Adelina, Alya, Anabel, Anesa, Aylin, Elisa, Emina, Evelyn, Gea, Inaja za dekleta.

Kaj pa tvoje ime in priimek?

Preveri tukaj >>

PUSTITE KOMENTAR