Informativni dnevi 2018
Informativni dnevi 2018

V petek  in soboto, 16.2. in 17.2.2024 se po celotni Sloveniji odvijajo informativni dnevi 2024. Potekajo v dopoldanskih in popoldanskih urah, preverite pa svojih želenih fakultetah, ob kateri uri so. Na večini fakultet se bodo v petek odvijali ob 10. in 15. uri, v soboto pa ob 10. uri. Na številnih fakultetah je po navadi najprej skupna predstavitev, nato pa sledi še predstavitev po programih. Predlagamo, da se udeležite obeh, saj boste zagotovo dobili informacije, ki vas zanimajo, zato pa tudi obstajajo informativni dnevi.

Ključne informacije, ki jih potrebuješ, pa smo ti pripravili mi:


12 vprašanj za informativne dneve

Kaj vprašati na informativnih dnevih >> Pripravili smo 12 vprašanj, na katere morate dobiti odgovore. Od tega, da se pozanimate, kakšni so pogoji za napredovanje, kakšen je urnik ter izbirni predmeti, pa do tega, da vam povedo, kako je z zaposlitvijo po koncu študija ali pa z nadaljnjim izobraževanjem.


Datumi za vpis

Sicer pa so pomembni tudi datumi, ki jih morate poznati, za vpis na fakulteto! Poznaš vse >> Vpis se začne že 20. februarja. Sicer pa tudi letos poteka prijava preko portala eVŠ in je elektronska. D DAY pa je 20. marec, takrat je namreč zadnji dan za prijavo.


Študentski dom

Seveda pa ne pozabi tudi na to, da si v teh dveh dneh ogledaš študentske domove, ki imajo dneve odprtih vrat (oziroma dijaške domove, če se vpisuješ na višjo šolo), ki bodo letos prav tako potekali na daljavo. Tudi njih povprašajte vse kar vas zanima, da boste čim bolj informirani ali pa povprašajte študente, kje si lahko najdete študentsko sobo.


Štipendija

Ko boš postal študent, ti predlagamo, da se pozanimaš, kaj se zgodi s tvojo štipendijo. Zato si preberi vse info o državnih štipendijah in vse info o Zoisovih. Ne pozabi pa tudi na kadrovske štipendije, ki ti po novem zakonu prinašajo zaposlitev po končanem študiju.


Informativni dnevi Ljubljana

Poglej si, kako je bilo na informativni dnevih v preteklih letih. Bodoče študente smo spraševali v Ljubljani, o tem, kam se bodo vpisali in kako so se imeli na informativnih dneh. Tudi letos ti bomo delali družbo z vsemi pomembnimi novicami.

Posebej pa izpostavljamo mnenja študentov vseh slovenskih fakultet – da bo odločitev čim lažja! ->

Pozorno si oglejte fakultete, sprašujte študente, ki to fakulteto obiskujejo in si začrtajte svojo izobraževalno pot. Srečno!

KOMENTARJI

 1. Spoštovani,
  v letu 2018 se je prvič Informativnim dnevom Univerze v Ljubljani pridružil tudi Študentski dom Ljubljana.
  Lokacija: Mala kulturna dvorana na upravi v Rožni dolini, Svetčeve 9 (na voljo bodo tudi parkirna mesta za obiskovalce)
  Termini predstavitev:
  – Petek 9. 2. Ob 8.30 in ob 13.00,
  – Sobota 10. 2. Ob 12.00.
  Po predstavitvi bo možen tudi ogled sob!
  Na predstavitvi vam bomo med drugim prestavili tudi, kaj je pomembno pri izpolnjevanju elektronske vloge eVŠ in kaj vse, poleg samega bivanja, nudimo našim stanovalcem.

PUSTITE KOMENTAR