Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 15.2. in 16.2.2019 po celotni Sloveniji. Predstavitve na srednjih šolah v sklopu informativnih dni bodo potekale v dopoldanskih in popoldanskih urah, preverite pa na svojih želenih šolah, ob kateri uri so. Na večini šol se bodo v petek odvijali ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Seveda pa se ura razlikuje od srednje šole do šole. Predlagamo, da dobro premislite in izkoristite informativni dan za srednje šole, saj boste zagotovo dobili informacije, ki vas zanimajo.

Ključne informacije, ki jih potrebuješ, pa smo ti pripravili mi:

Vprašanja za informativne dniKaj vprašati na informativnih dneh? Pripravili smo TOP 11 vprašanj, na katere morate dobiti odgovore. Od tega, da se pozanimate, ali pouk poteka v turnusih, kako je s telovadbo, katere tuje jezike imate na voljo, ali imate prakso, kakšne projekte in tekmovanja organizira šola in še in še …

Prevoz informativni danKako priti na informativne dni >> Če boste z avtom, avtobusom, vlakom … POZOR! Letos v Mariboru organizirajo brezplačni avtobus od železniške postaje pa do fakultet v centru. Tudi Primorska univerza organizira brezplačni avtobusni prevoz z različnih krajev po Sloveniji do primorskih fakultet. Izkoristi vse možnosti.

Pomembni datumi za vpisSicer pa so pomembni tudi datumi, ki jih morate poznati, za vpis v srednjo šolo! Poznaš vse? Ne pozabi, D DAY je 5. april, takrat je zadnji dan za prijavo.

Vpis v dijaški domSeveda pa ne pozabite tudi na to, da si v teh dveh dneh ogledate dijaške domove, ki imajo dneve odprtih vrat. Tudi njih povprašajte vse kar vas zanima, da boste čim bolj informirani. Če pa ne boste bivali v dijaškem domu, pa si preberite, kako do mesečne vozovnice.

ŠtipendijaKo boš postal dijak, ti predlagamo, da se pozanimaš, kako lahko pridobiš štipendijo. Zato si preberi vse info o državnih štipendijah in vse info o Zoisovih. Ne pozabi pa tudi na kadrovske štipendije, ki ti po novem zakonu prinašajo zaposlitev po končanem študiju, ter najnovejše – štipendije za deficitarne poklice.

Informativni dnevi LjubljanaPoglej si, kako je bilo na informativni dnevih lansko leto. Bodoče študente smo spraševali v Ljubljani, o tem, kam se bodo vpisali in kako so se imeli na informativnih dneh. Tudi letos ti bomo delali družbo z vsemi pomembnimi novicami.

Pozorno si oglejte srednje šole, sprašujte dijake, ki to šolo obiskujejo in si začrtajte svojo izobraževalno pot. Srečno!

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR