Živijo vsem, v sončnem Istanbulu zajtrkujem s svojim bratrancem. Saj veste kako pomemben je zajtrk za dober začetek dneva.” Saša Vujačič o zajtrku (na twitterju @SashaVujacic) 

Snemamo reklamo in se imamo super [podkrepljeno s sliko]” Goran Dragić o svojem dnevu (na twitterju @Goran_Dragic)

Toda kaj je pravzaprav Twitter?

Twitter je socialno omrežje. Tu zagotovo najprej pomislite, aha, kot Facebook, pa ni povsem tako. No ni pa zopet svetlobno daleč, da ne boste mislili. Twitter je bolj omrežje interesov, kakor poznanstev.

Na primer; na Facebooku boste skoraj zagotovo dodajali v veliki meri ljudi, osebe, prijatelje, ki jih vsaj delno oz malo poznate. Ali pa jih poznate vsaj preko nekoga, ki ga poznate. Bolj vas zanima oseba, kot kaj ta oseba počne. Potem pa imamo še Facebook “like” strani, te, na primer, pa so bolj podobne Twitterju. Kajti tam pa nas zanimajo interesi. Zanimajo nas športniki, igralci, znanstveniki, zabavljači, režiserji in še in še … vendar nas zanimajo bolj zaradi tega ker so vse to, kar smo prej našteli, kot pa kdo so osebno. Tu je twitter uspel odlično zamegliti tisto mejo zanimanja po osebnem poznanstvu in profesionalnem zanimanju. Zanima nas kaj si ljudje mislijo. Predvsem znani, ali pa nam zanimivi ljudje.

Danes pa se zacne…..nervoza, zalost, veselje, sreca, jok ali veselja ali uspeha. Vse to zaradi ene stvari, ki ga pozna svet! NOGOMET….” Dejan Zavec o pričektu Evropskega prvenstva v nogometu

Znakovni jezik Twitterja …

Follow (sledi)

pomeni, da se “priklopiš” na twitter račun neke osebe, ki te iz tega ali onega razloga zanima in na tovjem twitter zidu, bodo konstantno vidne nove objave te osebe.

@

poimenovanje nekoga. V kolikor pred ime nekoga vpišemo @ [afno], bomo “označili” to osebo, in ta bo direktno obvešečna, da je bila označena v pogovoru. (ko je Facebook dojel odlično vključenost uporabnikov preko pogovora, je to isto funkcijo prevzel od tega modrega ptička)

# 

[hashtag] (označevalec po slovensko); je besedna zveza, ki jo postavimo ob koncu naše misli in ki bo vse twite iz celotnega twitter sveta povezala pod to oznako. Na primer, vsako nedeljo, ko se bije bitka v X-Faktorju, slovenski uporabniki skorajda pregorijo v tekmovanju kdo bo bolj intenzivno twital pod označevalcem #xfactor

 Tudi Filternet twitta!

V Hrusico mi ne bo zneslo. A za Anzeta bom pa navijal,kot da bi slo zame!! Go go champ” Dejan Zavec o Anžetu Kopitarju (@DejanZavec)

Nekaj twitter statistike:

  • v Sloveniji je 18.630 uporabnikov (si eden izmed njih?)

  • na svetu pa kar preko 140 milijonov uporabnikov

  • ustanovljen je bil leta 2006

  • prejšnji teden smo Slovenci twitnili 132.407 mnenj, idej, komentarjev … 

  • največ sledilcev med slovenskimi uporabniki ima Saša Vujačič (košarkar turškega moštva Anadolu Efes) in sicer 67.409!

  • tvita tudi večina slovenske politične elite (od Janeza Janše, Zorana Jankoviča pa do Katarine Kresal in Pavla Gantarja)

Nisem še pripravljen oditi domov, toda Nole (Novak Đoković op. a.) je bil predober. Hvala vsem za lepe želje, so dobra popotnica za naprej.” Blaž Kavčič o teniški tekmi z Novakom Đokovičem (@blaz_kavcic)

Rad bi se zahvalil vsem “kingovim” navjiačem za izkazano podporo včeraj ob prihodu na letališče. #najboljšinavijačinasvetu” Anže Kopitar o odličnih navijačih (@AnzeKopitar)

Vir: twitter.com, sitweet.com

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

PUSTITE KOMENTAR