Znana so prosta mesta za prijavo v drugem roku, klik za seznam >>

V drugem roku se lahko prijavite:

 • vsi, ki niste oddali prijave v prvem roku,
 • tisti, ki niste bili sprejeti na noben program v prvem roku in
 • tisti, ki ste bili sprejeti v prvem roku, vendar se niste vpisali (NA FAKULTETI) ali pa ste se vpisali in ste se izpisali do vključno 17. avgusta.

Drugi rok prijav na fakultete je prinesel 6.119 rednih prostih mest. In sicer je stanje takšno:

– Na Univerzi v Ljubljani skupaj 2.626 rednih prostih mest (največ na Fakulteti za upravo, NTF, Fakulteti za pomorstvo in promet ter na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo). Izrednih mest je 1.214.

– Na Univerzi v Mariboru skupaj 1.990 rednih prostih mest (največ na Fakulteti za organizacijske vede), izrednih pa 740.

– Na Univerzi na Primorskem skupaj 740 rednih prostih mest (največ na Fakulteti za humanistične vede), izrednih pa 128.

– Na Univerzi v Novi Gorici skupaj 170 rednih prostih mest (največ na Fakulteti za humanistiko) ter 123 izrednih prostih mest.

– Na samostojnih visokošolskih zavodih pa skupaj 593 rednih prostih mest (največ na Fakulteti za upravljanje in poslovanje Novo mesto) in 734 izrednih mest.

*Podatki še za l. 2019/20.

Drugi rok prijav na fakultete bo trajal od četrtka 20.8. dalje, in sicer preko eVŠ sistema. Prijavite se lahko tisti, ki v prvem roku niste bili nikamor sprejeti in tisti, ki v prvem roku niste oddali prijave. Ko izpolnite prijavo, jo natisnete in priporočeno pošljete na visokošolsko prijavno službo (naslov se vam bo napisal ob izpolnjeni prijavi).

Rok za oddajo prijave je 28. avgust 2020. Če zamudite ta rok, nimate več možnosti za vpis. 

Postopek bo končan do 24. septembra – do takrat boste izvedeli, ali ste sprejeti na želeno fakulteto, nanjo pa se boste vpisovali na koncu septembra oziroma v začetku oktobra.

Prijavi se na novice in vse pomembne informacije boš prejel/a na mail.

KOMENTARJI

 1. Pozdravljeni,
  zanima me če se lahko vpišejo na drugi rok tudi tisti, ki so že oddali prijavo v prvem roku ampak potem niso bili uspešni na maturi v spomladanskem roku?
  Hvala in lep dan

  • Pozdravljeni,

   prijavo lahko oddate tudi na 2. prijavnem roku.

   Lep pozdrav,

   Ekipa portala, DijaskiSvet.si

  • Pozdravljeni,

   ponovno lahko vpišete 3 študijske programe. Vendar bodite pozorni, da izpolnjujete pogoje za vpis. Osrednjega pomena je ponovno vrstni red izbranih študijskih programov, saj boste (ob pregledu izpolnjevanja pogojev), uvrščeni v prvi študijski program za katerega boste izpolnili vse pogoje.

   Lp, ekipa portala DijaskiSvet.si

 2. Pozdravljeni.

  Zanima me samo, ali se lahko vpišem tudi na “še prosta mesta”, ki bodo ostala tudi po drugem prijavnem roku?

  V 2. prijavnem roku sem se namreč vpisal na ekonomijo vs, rad bi se pa na uni program.

  Hvala in lep pozdrav

  • Pozdravljeni,
   Pri roku do zapolnitve mest (tj. po starem tretji rok) je vprašanje, ali bo fakulteta sploh razpisala mesta za redni študiji. V tem roku ne razpišejo več vse fakultete mest. Že pri objavi razpisa je EF (predvidevam da gre za EF Lj) imela zapisano, da bo rok do zapolnitve mest samo za izredni študij, in še to v primeru še prostih mest.
   V primeru, da ste sprejeti na vš morda razmislite o obiskovanju 1. letnika na vš programu, potem pa na fakulteti zaprosite za prehod med programi. Prehod je mogoč, če je študentu mogoče priznati vsaj polovico obveznosti iz študijskega programa. O prehodu oziroma izpolnjevanju obveznosti pa odloča senat fakultete.

   Lp, ekipa portala DijaskiSvet.si

PUSTITE KOMENTAR