Drago dekle, kaj pa si ti želiš postati, ko odrasteš? Še ne veš?

Oglej si www.danzapunce.si in se prijavi na dogodek Dan za punce, 19. 4. 2017. Na ta dan boste dekleta zadnje triade osnovnih šol (7., 8. in 9. razred), na privlačen način spoznale naravoslovno-tehniške poklice, z vidika žensk, ki te poklice tudi opravljajo. Udeležite se torej dogodka Stereotipi so brez veze – dan za punce.

Kako se prijaviš?

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava, na e-naslovu danzapunce@zds.si, najkasneje do 5. aprila 2017.

Dogodek se bo odvijal v Kristalni palači BTC (Kongresna dvorana), Ameriška ulica 8, Ljubljana, in sicer od 14.00 do 15.30.

Dekleta se še vedno prepogosto odločamo za stereotipno ženske poklice, ne glede na svoje talente in ne se oziramo na trg dela. Z raziskovanjem raznovrstnih poklicev s področja tehnike, naravoslovja in informacijske tehnologije pa bomo na dogodku presegali stereotipe o tipično moških poklicih in dekleta opogumili, naj sledijo svoji raziskovalni žilici. Tako bodo raznoliki govorci s svojimi zgodbami in izkušnjami nas spodbudili k izbiri študija, poklica in karierne poti, ki si jih želimo same.

Svoj pogled bodo predstavili: Rok Capuder, profesor fizike, Teja Törok, univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva, Tadeja Polach, fizičarka, Kristina Nikolovska in Robi Bojanec s Fakultete za elektrotehniko, Kristina, študentka robotike, Alenka Flander s CMEPIUS-a in Ana Lukner, podjetnica (Anina zvezdica).

Na dogodek so vabljeni tudi tvoji starši, babice, dedki, tete, strici, sošolke in sošolci, mentorji in učitelji, prijateljice in prijatelji. Vsem, ki jih zanima naravoslovno-tehniški svet, bomo pobližje predstavili poklice, za katere se samo zdi, da so bolj primerni za fante kot za dekleta.

PUSTITE KOMENTAR